Nem tudod, mit vegyél ajándékba? Az e-bookkal nem fogsz mellélőni!

Nem tudod, mit vegyél ajándékba? Az e-bookkal nem fogsz mellélőni!
Nem tudod, mit vegyél ajándékba? Az e-bookkal nem fogsz mellélőni!

Használata egyszerű és felhasználóbarát

E-könyveket már szinte mindenhol lehet vásárolni az interneten, ezek különböző kiterjesztésű fájlok, amiket akár számítógépen vagy e-könyv olvasón, de különböző applikációk segítségével telefonról is lehet olvasni.

Túlnyomó részben ezek az online könyvek már korábban (vagy éppen pont az e-könyvvel egyidejűleg) nyomtatott formában is megjelennek, Magyarországon pedig már évek óra hódít ezeknek a könyveknek a használata.

Nem vesztik el a „könyv-látszatukat”, hiszen ezek szövegeit és képeit is úgy igazítják, hogy az pontosan megegyezzen a nyomtatott könyv megjelenésével.

Az e-könyv megvásárlása után egyszerűen át lehet másolni a fájlt az eszközre, arra azonban figyelni kell, hogy az e-book olvasó milyen kiterjesztésű fájlokkal képes megbirkózni, sőt, nem árt arra is figyelni, hogy mekkora a kapacitása.

Nem mindegy a fájlok kiterjesztése

Tehát ahhoz, hogy élvezni tudd az e-book használatát, tudnod kell, hogy az e-book olvasód milyen kiterjesztésű fájlokra van specializálva.

Ha számítógépen szeretnél olvasni, a .pdf fájl a legegyszerűbb megoldás, azonban az e-book olvasó esetében az .epub és a .mobi kiterjesztések a leggyakoribbak, neked is ilyen e-könyvekre lesz szükséged.

Így lehetőség van az olvasó készüléken a szöveget nagyítani, magyarán az olvasó nem a könyvoldal teljes képét nagyítja fel, hanem a szöveg méretét növeli meg.

Így sokkal kényelmesebb az olvasás is és egy igazán jó olvasó pillanatok alatt újratördeli a szöveget, így nincs elcsúszás, illetve homályos szövegek vagy illusztrációk sem.

Az, hogy a szavakat hogyan választja el az olvasó, az annak a típusától és a fejlettségétől függ, az igazán profi eszközök már teljes mértékben képesek a helyes szótagolásra egyaránt.

Hatalmas a választék az e-könyvek esetében is

Online könyveket ugyanúgy lehet használni számítógépen és tableten is, sőt, különböző operációs rendszerű okostelefonok is képesek erre.

Mivel számítógépről és telefonról olvasni annyira nem kényelmes és hosszútávon a monitor fénye is rosszat tesz a szemnek, érdemes egy e-book olvasóra benevezni, ami nagyszerű ajándék lehet bárki számára bármilyen alkalomra.

Vannak olyan weboldalak, ahol ingyenesen is le lehet tölteni könyveket, így rögtön ki is lehet próbálni az eszközt.

Ha pedig sikerült megbarátkozni az olvasás új formájával, az eszköz tulajdonosa már olyan e-könyvet tud rátölteni, amilyet csak szeretne, a lehetőségek tárháza óriási.

Az e-book használatának előnyei

Láthatod Te is, hogy egyáltalán nem nagy ördöngösségről van szó, az e-könyvek használata számos előnnyel jár.

Egyrészt a nap 24 órájában bármikor tudsz e-bookot venni, nem kell ahhoz bemenned a könyvesboltba és annak a nyitvatartási idejéhez alkalmazkodnod.

Otthonról kényelmesen az interneten keresztül megtalálod, amit szeretnél, és nem kell várnod a kiszállítási időre sem.

A könyvet pedig pár kattintással rá is tudod tölteni az e-book olvasóra.

Az olvasó eszköz könnyű és kis helyet foglal el, így bárhova magaddal tudod vinni, míg mondjuk, egy vaskosabb és nagyobb könyvet nehezebben préselsz bele a táskádba.

Arról nem is beszélve, hogy a könyvet sokkal kényelmetlenebb a kezedben tartani és vinni magaddal.

Ráadásul egyszerre akár több száz könyvet is magadnál hordhatsz az olvasódon, ezt a nyomtatott formájú könyvek esetében nem mondhatod el.

Ha pedig jó helyen keresel, akkor akár a nyomtatott könyv árának töredékéért is meg tudod venni az e-könyvet.

Jó, ha ezeket is tudod

Ugyanúgy, mint a nyomtatott könyvek esetében, az e-könyveket is annyiszor el lehet olvasni, illetve letölteni, ahányszor csak szeretnénk, ebben az esetben sincsen semmilyen korlát.

Ugyan ezek legtöbb esetben titkosított fájlok, az e-bookok tulajdonosai bármikor szabadon kinyomtathatják őket, ha úgy tartja kedvük, de akár még másolni is lehet őket.

Viszont itt érdemes megemlíteni, hogy ezek a fájlok olyan azonosítókat és kódokat tartalmaznak, amik nem engedik a tömeges másolást és az illegális sokszorosítást sem.

A hangoskönyvek is nagy népszerűségnek örvendenek

Ne felejtsük el megemlíteni a hangoskönyveket is, hiszen ezeket is sokan használják.

Ezeket általában vagy a könyvek szerzői vagy előadóművészek olvassák fel, így ezek a könyvek CD-n, kazettán vagy letölthető fájlként kaphatóak.

A legtöbb esetben azok használnak hangoskönyvet, akik folyamatosan úton vannak, autót vezetnek, de egy hétvégi kiránduláshoz vagy egy otthon töltött kellemes délutánhoz is remek elfoglaltság lehet egy hangoskönyv meghallgatása.

Sokan pedig ezeknek a segítségével tanulnak, idegen nyelvű hangoskönyvek hallgatása sokban hozzájárul a nyelvismeretek fejlesztéséhez.

Emellett igencsak fontos szerepük van a vakok, illetve gyengénlátók életében is, hiszen így ők is élvezni tudják a könyvekben rejlő izgalmas történeteket.

Lepd meg magadat vagy másokat egy e-bookkal!

Szerencsére nem kell messzire menned ahhoz, hogy a legjobb ajándékokat beszerezd akár magadnak, akár egy Családtagodnak vagy egy Család.

Mi összegyűjtöttük Neked egy helyen a legmenőbb e-book olvasókat, hozzá pedig több száz e-book közül válogathatod ki az olvasnivalókat.

Magyar és külföldi könyvek között is szemezgethetsz, és már a termék megnevezésénél is láthatod a legtöbb esetben, hogy milyen formátumú e-könyvről is van szó.

Annak, aki imád olvasni, az e-bookok egy újabb szintre emelhetik az olvasás iránti szeretetüket, míg azok, akik ritkábban olvasnak, ezek után megállás nélkül fogják falni a könyveket.

Karácsonyra, Születésnapra, ballagásra, Házassági évfordulóra, szinte bármilyen eseményre jó választás egy e-book!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!