Faljuk a könyveket! Miért jó olvasni?

Faljuk a könyveket! Miért jó olvasni?
Faljuk a könyveket! Miért jó olvasni?

Olvasni JÓ!

Hasznos, jótékony és még menő is, egészséges, ráadásul nem hízlaló falánkság létezik! – KÖNYVEK ;)

Általánosságban megállapíthatjuk, hogy fiatal éveink nem legszeretettebb elfoglaltsága volt a könyvolvasás. Uncsi, hosszú kötelezők, nem is volt kedvünk hozzá és a világ amúgy is ezerszer érdekesebb dolgokat tartogat, mint a könyvek. 

Azonban az tinikort elhagyva egyre többünk megszereti az olvasást, az általa adott élményeket.

Mit ad Nekünk egy jó kötet, vagy egy e-book? Mit kapunk, ha faljuk a betűket? Például elménket, agyunkat biztosan karbantartjuk, ezáltal mentálisan erősödünk. Bővítjük szókincsünket, javítjuk memóriánkat, fejlesztjük íráskészségünket. Az olvasás során rengeteg hasznos információhoz jutunk, gyarapszik általános műveltségünk, javul helyesírásunk és inspirálódunk, kinyílik szemünk a világ felé, növekszik alkotóvágyunk.

Mindemellett, hogy gyermekeink megértik a fenti indokokat, attól még nagy valószínűséggel így is heves tiltakozásba fognak az olvasás ellen…de talán elkerülhetjük a negatív hozzáállást, ha például képregényeket adunk kezükbe és azt kezdik el forgatni. A szövegbuborékok és a képek lekötik a kicsiket és a nagyokat egyaránt, szórakoztató pillanatokat szereznek…aztán hátha a következő időszakban a kép nélküli hosszabb szövegek is érdekesek lesznek számukra?!

Mi már tudjuk: A könyvek adta szórakozás határtalan. Bármilyen témában megtalálhatjuk a kedvünkre való olvasmányt, legyen szó akár romantikáról, akár fantasyról, akár politikáról, akár életmódról, vagy művészetekről, esetleg tudományról vagy történelemről. A kezünkbe fogható irományok tematikája, felépítése szintén nem ismer határokat. Ahhoz, hogy tengernyi élménnyel gazdagodjunk vagy egy másik világba csöppenjünk, ki sem kell otthonról mozdulnunk…csak vegyünk elő egy olvasmányt és merüljünk bele, adjuk át magunkat az izgalmaknak. Az olvasott történetekkel bárhova eljuthatunk, bármit elérhetünk, bármilyen kalandban részt vehetünk. Az olvasmány és mi eggyé válunk.

Legyen az egyik legjobb és állandó társunk az életünkben a könyv. Egy fárasztó, kimerítő nap után egy kád vízben fekve mi is kapcsolhatna ki jobban, mint egy jó kötet. Nyáron, a szabadságunkra is vigyük magunkkal kedvenceinket. Legyen szó akár egy romantikus kötetről, vagy egy izgalmas krimiről. A medence vagy egy tó, akár a tenger mellett heverészve biztosan feltöltődést kapunk egy regénytől. Vagy gondoljunk a hideg, zimankós téli estékre. Ugye, hogy nincs is jobb, mint egy forrócsokival a kezünkben egy meleg pléd alatt újabb izgalmas storykat olvasni.

Mi mást is tennénk - Olvasásra fel!


TALÁLD MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT!